Om Emigroom hundesalong

Emigroom hundesalong eies og drives av Emilie Strand.

Jeg er lidenskapelig glad i hunder, og har 13 års erfaring med egne hunder. Rasen som ligger nærmest mitt hjerte er Storpuddel, men jeg har også hatt Yorkshire Terrier. Jeg har stor interesse for pelsstell og utstilling, men også agility og lydighet.

Jeg har stelt mine egne hunder fra 2008, og interessen for pelsstell har bare vokst med tiden. Da jeg fikk min andre storpuddel i 2017, fikk jeg også en interesse for utstilling, og tok derfor utdanning som Ringsekretær i NKK. Jeg har gått flere kurs for kjente oppdrettere for å lære meg utstillingsklipp av puddel.

I 2018 bestemte jeg meg derfor for at hundefrisør-yrket var noe som kunne passe meg, og søkte derfor etter utdanning. Jeg kom inn på Hundfrisörutbildningen ved Dogplanet AB i Stockholm, og var ferdig uteksaminert derfra i April 2019. Fra mai 2019 har jeg jobbet på York Hundesalong. Jeg har hele tiden hatt et ønske om å skape noe eget, og har nå funnet mitt nye hjem i samarbeid med Doglife Hundeskole.

I august 2019 deltok jeg også på min første klippekonkurranse, Perfect Cut i Lillestrøm, og vant første plass i klassen.

I desember 2019 deltok jeg på NM, denne gangen uten plassering, men tok med meg veldig mye lærdom og erfaringer videre.

For meg er det viktig at hundene har det bra, og pelsstell er en viktig del av dette. En flokete pels vil lugge og være ubehagelig, i tillegg til at den ikke isolerer verken mot kulde eller varme. Derfor er jevnlig stell av pelsen viktig for hundens velvære.

Jeg ønsker at hunden din skal ha en positiv og trygg opplevelse når den er hos meg, og at du som eier skal få det resultatet og den klippen du ønsker, så lenge forutsetningene ligger til rette for at det er mulig.

Ønsker man en frisyre eller lengre pels er det derfor viktig at hunden stelles på jevnlig basis, enten en fast oppfølging hos meg, eller at du som eier følger opp med bading og børsting hjemme i mellom timene.

Hos meg vil hunden få et bad med shampoo og balsam tilpasset dens pels og behov, og fønes tørr, før den blir klipt i ønsket frisyre. Inkludert i en behandling er også kloklipp, napping av ører og ørerens hvis det er nødvendig.

Jeg tilbyr også tilvenningstrening av valper, og ettersom en hund må stelles hele livet, er det veldig positivt å begynne så tidlig som mulig. Mange oppdrettere har allerede stelt valpen flere ganger før du får den hjem, og om man fortsetter denne prosessen vil man få en hund som er trygg og komfortabel med stell. På en tilvenningstime vil valpen få en rolig start, få høre forskjellige lyder og kjenne på vibrasjoner, samtidig som den får et bad, føning og lett klipp. Desto yngre valpen er, desto bedre er det, da tilvenningen blir lagt opp etter valpens behov slik at den får gode erfaringer. Tilvenningstreningen skjer med myke hender, lek og eventuelt godbiter/annen belønning om eier ønsker det.