Mini og temarelaterte kurs

Her finner du en oversikt over alle våre forskjellige mini og temarelaterte kurs. Disse kursene arrangeres i forskjellige intervaller og varigheter. Antall timer, kvelder og pris vil derfor variere. Se aktuell kursannonse her på hjemmesiden eller på facebook for detaljert informasjon om det aktuelle kurset. Finner du ikke det du leter etter, eller har du spørsmål vedrørende våre kurs, ta kontakt på kurs@doglife.no

 Plattform og target-trening
Her tar vi for oss hjelpeøvelser til lydighetstrening. Rygging til plattform, avstandskomandering på plattform, rundering og musematte. Dette er hjelpeøvelser som gir deg den lille ekstra spruten og trykket man trenger for å få de virkelig flashy øvelsene. Du får også en god innføring i baklengskjeding. Her har vi stort fokus på samarbeid og det å ha det gøy med hund.
 Fra lek til lydighet
På dette kurset tar vi for oss hvordan vi effektivt og gøy kan bruke lek som et best mulig verktøy i lydighetstrening. Verktøyene vi lærer på dette kurset vil føre til økt samarbeid, bedre utholdenhet og gi oss en hund med mer attitude og utstråling. Forkunnskaper – hunden må være motivert for å leke.
 Lek uten konflikter
Har du konflikter i lek med hunden din? Konflikter i leken kan være at hunden ikke vil slippe, eller har vanskelig for å slippe leken. Det kan være at hunden din ikke ønsker å komme inn med leken, at den «bommer» på leken og biter i hender eller klær, eller andre relasjonsproblemer i lek med hunden. Da er dette kurset for deg. Det å ha en konfliktfri belønning fører til en mer effektiv og fartsfylt trening. Man sparer tid og slipper å bruke energi og irritasjon på for eksempel å fange hunden eller lure den til å slippe leken. Har man konflikter i belønningen kan dette også utvikle seg til konflikter i selve treningen, lydighetsøvelsen og relasjonen på et mer generelt grunnlag. Lek uten konflikter fører til bedre samarbeid og bedre relasjon mellom hund og hundeeier.
 Fri ved fot
Fri ved fot er en kompleks øvelse som består av mange biter. Dette kurset tar for seg både nyinnlæring og videreutvikling av temaet. Ønsker du mer aktivitet? Energi? Attitude? Kanskje bedre utholdenhet og konsentrasjon? Bedre posisjon? Eller generelt bare tips, råd og tilbakemeldinger vedrørende din fri ved fot? Da er dette kurset for deg. Kurset passer for alle, uavhengig av om man driver med rallylydighet, lydighet, bruks, IGP m.m. Kurset legges opp etter hver ekvipasjes individuelle ståsted, og deres målsetning. 
 Frysmarkering
I de fleste typer nesearbeid er det ønskelig at hunden markerer funn på en tydelig måte. Frysmarkering lager en tydelig kommunikasjon mellom hund og fører om funn. I dette kurset går vi gjennom hvordan trene inn frysmarkering, hvordan forsteke den og hvordan ”overtrene” slik at den blir sikker uansett omgivelser og forstyrrelser. Kurset er med hund og vi legger opp til praktiske øvelser.
 Innkalling
En god innkalling handler først og fremst om sikkerhet. Ikke bare for din del, men for hundens del – og ikke minst andre dyr og mennesker du måtte møte på din vei. Det er vårt ansvar som hundeeiere å sørge for at vi har kontroll på hundene våre – og at våre hunder ikke er en belastning i samfunnet. Jo bedre kontroll du har på hunden din – jo større frihet har du også mulighet til å gi den. Dette kan også bidra til økt livskvalitet hvor den kan bevege seg fritt i skog og mark – fordi du har kontroll. En god innkalling ser med andre ord ikke bare imponerende ut – men det bidrar også til en sikrere og enklere hverdag for deg og din hund. 
 Gå pent i bånd
Det å gå tur med hunden kan være både avslappende og stressende. Forskjellen er som regel hvorvidt det er du eller hunden som kontrollerer turen. Å bli dratt ut døren, for så å henge som et slips til man kommer hjem igjen er slitsomt for selv den sterkeste av oss. Det er uten tvil langt hyggeligere for både hund og eier når turen preges av et godt samspill og harmoni. Har du en hund som trekker i bånd, eller kanskje ønsker du å forebygge et slikt problem, så er dette kurset for deg. Vårt mål i løpet av kurset er å gi deg en solid verktøykasse for å bygge et godt samspill mellom deg og hunden, også når du har den i bånd. Ved hjelp av positive innlæringsteknikker, og riktig motivasjon jobber vi for at hunden skal bry seg mindre om ting som kan føre til trekking i båndet, og være mer oppmerksom på deg som hundeeier. For å få en best mulig utvikling i løpet av kurset er det en forutsetning at du har en belønning som hunden ønsker, i form av godbiter eller lek. Om du ikke har funnet en belønning som fungerer, så anbefaler vi å ta et engasjementskurs i forkant.
 Nybegynnerkurs i utstilling
Har du flere ganger hatt lyst til å dra på utstilling med hunden din, men vært usikker på hvordan man går frem? Da er kanskje vårt utstillingskurs noe for deg. På dette kurset lærer du alt du trenger å vite for å kunne møte opp godt forberedt i utstillingsringen. Vi har høyt fokus på at utstilling kan og skal være gøy, både for hund og eier- hvis man har et godt samspill med hunden. Motivasjon og engasjement er derfor to viktige faktorer som blir prioritert på vårt utstillingskurs. Med dette som grunnlag jobber vi med utstillingsteknikker som gjør at hunden synes det er både morsomt og trivelig å være i utstillingsringen.
 IGP og godbitspor
På dette kurset lærer du hvordan din hund kan trenes til å følge lukten av hvor du har gått,
innlært ved hjelp av godbiter. Denne typen spor innebærer at hunden må jobbe med dyp nese,
samt høy grad av presisjon og konsentrasjon. Vi ser på, og jobber med hundens egenskaper, motivasjonsfaktorer, teknikk samt din måte å føre hunden din på. Kurset er lagt opp til 4 kvelder på 2 timer hver kveld eller som et helgekurs, og passer for deg som enten ønsker å lære om spor kun for aktivisering og moro, men også for deg som har ambisjoner om å konkurrere innen spor. Har du allerede lært hunden din denne typen spor, men kan tenke deg ny input i treningen, så passer dette kurset også for deg.
LP – fremadsending til ruta
Fremadsending til ruta er en kjempemorsom øvelse i LP som består av mange forskjellige momenter. Vi ønsker gjerne en hund som er høyt motivert for å løpe til ruta med stor fart, og deretter en hund som er åpen nok til å lystre på nye kommandoer, som igjen skal utføres med høy presisjon. Har du problemer med lav fart? Løper hunden mot andre ting enn ruta? Lar den seg forstyrre? Tyvstarter den på neste kommando? Er den treg på neste kommando? Da kan dette kurset være ideelt for deg og din hund. Dette kurset passer både for deg som ikke har begynt på øvelsen ennå – da jobber vi med nyinnlæring, såvel som for deg som allerede har kommet godt i gang. Vi ser etter ting som kan gjøre ekvipasjens øvelse enda bedre, enten det gjelder fart og motivasjon, presisjon, hundens åpenhet og følelse, eller øvelsens helhet. 
Avstandskommandering
I flere hundesporter kommer man ut for avstandskommandering. Avstandskommandering ligger i ordet. Man kommanderer hunden til å utføre ting på avstand. Her kan man støte på mange utfordringer. Har du problemer med treghet i utførelsen? At hunden drar fremover eller bakover ved flere kommandoer? Eller kanskje hunden bommer på kommandoen, og utfører en sitt istedet for en stå? Konsentrasjonsproblemer? Da er dette kurset for deg. Her jobber vi både med nyinnlæring for den som ikke har kommet i gang med treningen ennå, men også med videreutvikling og problemløsning for den som er godt kjent med øvelsen fra før av. 
Apportering
Apportering er en veldig sammensatt, men også både en nyttig og morsom øvelse. Det er en viktig del av jakthundopplæringen, det er en stor del av forskjellige brukshund og lydighetsprogrammer, og kan i tillegg være nyttig i hverdagen. På dette kurset tar vi sikte på apportering opp mot bruks og lydighetsprogrammer. Har du problemer med lav fart ut? En hund som ikke vil holde fast apporten? Tygging på apporten? Upresise opptak? Trege innkomster? En hund som ikke vil komme inn med apporten? Da er dette kurset for deg. Også her tar vi for oss nyinnlæring, videreutvikling og problemløsning i forbindelse med temaet. Alle kursdeltakere får individuell veiledning ut i fra det ståstedet de er på når de kommer på kurs.
Mestring av forstyrrelser
Mange sliter med at hunden faller ut av konsentrasjon i trening selv om hunden kan øvelsene godt og man har gode belønninger. Gjennom det å suksessivt bygge opp hundens toleranse nivå for forstyrrelser vil vi både øke hundens evne til å yte i trening og til å bedre dens konsentrasjon. På dette kurset vil du lære hvordan vi bygger opp hundens toleransegrense steg for steg. Etter hvert som hunden mestrer en forstyrrelse legger vi på nye og mer utfordrende forstyrrelser. For å få til dette er det viktig at hunden har gode belønninger/forsterkere. Og har god forståelse for grunnleggende lydighet. Ved det å trene dette riktig blir forstyrrelser en morsom del av treningen og kan være med på å bygge en bedre relasjon mellom hund og hundeeier.