Blodspor

Blodspor med hund har i dag blitt både en sport, en hobby, og en nødvendighet for konkurranseekvipasjer, hundeførere med ettersøkshunder og den vanlige hundeeieren som kun ønsker å aktivisere hunden sin på en givende måte for både hund og eier.

Blodspor er først og fremst en del av godkjenningsprøven for ettersøkshunder, som utgjør en viktig oppgave i samfunnet. I Norge er det pålagt med tilgang på godkjent ettersøkshund som kan søke opp skadeskutte dyr om man skal jakte på hjortevilt. Bruken av ettersøkshunder har også blitt svært viktig i forbindelse med påkjørsler av dyr som har forsvunnet fra ulykkesstedet. Hundens oppgave blir da å finne dyret slik at det slipper å lide unødig.

Blodspor er også en hundesport man kan konkurrere i for alle typer hunder – også for de som ikke benyttes i ettersøk.

Til syvende og sist så er blodspor en fantastisk måte å aktivisere hunden på, som både hund og eier har stort utbytte og glede av. Hunden lærer å bruke sitt aller største sanseorgan, nesen, til å følge en spesifikk type lukt (blod) på en systematisk måte. Hunder trenger aktivisering – men ikke bare i form av fysisk aktivitet. Får hunden for lite mental mosjon vil den som oftest kjede seg, og finne alternative måter å få utløp for energien sin på. Rastløshet, bjeffing, utfall mot andre hunder, ødelegging av gjenstander, jakte på halen sin og liknende kan være symptomer på at hunden din får for lite mental stimuli, til tross for at den får masse fysisk mosjon i form av turer og liknende.

På dette kurset lærer du hvordan du best bør trene for å lære hunden å følge et blodspor. Du lærer også å lese hund, hvordan man legger ut et spor, merking av spor, om ettersøk og igangsetting av ettersøk.

Dette er et kurs som passer for alle som vil lære mer om spor, enten man har som mål å få en godkjent ettersøkshund, bruk av blodspor som en konkurransegren, eller om man bare ønsker å lære seg noen øvelser som stimulerer hunden mentalt.

Første kurskveld består av teori, mens resterende 5 kurskvelder stort sett er praktiske øvinger. Praksiskveldene varer 3 timer hver kveld og består hovedsakelig av utlegging av eget spor, ventetid til sporene har satt seg (her tar vi teori på ryggsekken og spørsmål underveis), for så å gå sporet sitt sammen med instruktør.

Pris: Kr. 2000,-
Gå til påmeldingsskjema →
 Påmelding

NB! Vi minner om at all påmelding er økonomisk bindende. Les våre vilkår for kurs for mer informasjon.

Spørsmål?
Ta kontakt på kurs@doglife.no

shutterstock_530015335