Doglife sommercamp 30. juli – 2. august 2020

Konkurranselydighet – Rallylydighet – Spesialsøk – Spor – Rundering

 

Doglife sommercamp gir deg muligheten til å kombinere hundekurs og ferie i vakre omgivelser på Songli gård i Orkdal kommune. Her vil du bli kjent med andre hundeentusiaster og ha fokus på egen utvikling. På dagtid trener vi hund og på kveldstid kan vi tilby foredrag, aktiviteter og sosialt samvær.  Vi både tilbyr og anbefaler overnatting på stedet for en fullkommen sommercamp-opplevelse. Her kan du bruke noen dager av ferien din sammen med andre hundeentusiaster og ha fokus på deg og din hunds utvikling.

Her bor vi på idylliske Songli gård. Terreng og baner ligger på området eller i umiddelbar nærhet.  Området er som skapt for hundetrening, friluftsliv og rekreasjon. Vi tilbyr sommerkurs i 5 forskjellige hundesporter. Her kan man velge den grenen som passer best for seg og fordype seg innen det feltet.

Kurset passer for både nybegynnere og hunder som er mer øvet. Vi legger til rette for nivået til hver enkelt kursdeltager. På kurset vil du treffe erfarne og dyktige instruktører med høy kompetanse innen sin gren.

 

Konkurranselydighet
Kurset i konkurranselydighet passer for deg som har et mål om å starte å konkurrere eller konkurrerer i en hundesport. Her tar vi utgangspunkt i deg og din hunds utgangspunkt og målsetning.

Instruktør: Cathrine Sallaup
Cathrine har vært aktiv med hund siden tidlig 90-tallet. Hun startet å konkurrere innenfor hundesportene lydighet og brukshund i 1997 og har siden den gang vært en aktiv utøver i både bruks, sporhund, IPO/RIK, lydighet og rallylydighet. Cathrine er også mentaltest dommer, figurant og testleder. Hun utdannet seg som instruktør i Norsk kennel klub 1998 og videreutdannet seg som NKK trinn 2 lydighetsinstruktør i 2010. Hun er også godkjent rallylydighetsinstruktør gjennom Norsk rallylydighetsklubb. Cathrine har konkurrert i lydighet klasse Elite med 2 hunder. Hun har også ført opp fire hunder til øverste klasser i RIK programmet og deltatt på flere NM for schäferhunder. Her har hun blant annet oppnådd to gull, et sølv og en bronse innenfor øverste klasser i spor og rundering. Hun har også deltatt på flere NM IGP for alle raser, og ble i 2016 og 2019 plukket ut til landslaget som representerte Norge i det Nordiske mesterskapet for brukshunder.

Medinstruktør: Ragnhild Elisabeth Wærnes
Ragnhild vokste opp i en over gjennomsnittet hundeinteressert familie, og fikk sin første hund når hun var 12 år, godt hjulpet av foreldrene. Ragnhild har gjennom oppveksten fått bred erfaring med forskjellige hunderaser. Fra Pekingeser til Irsk Ulvehund. Interessen for lydighet og hundesport var allerede stor i den alderen, men drømmen om konkurransehund skulle ikke gå i oppfyllelse før nærmere 20 år senere.  Akkurat nå har Ragnhild den hvite gjeterhunden Saga, de konkurrerer sammen i lydighet. Sammen med hundene sine har Ragnhild gått mange forskjellige kurs, men det er særskilt kurs og samlinger innenfor lydighet som skiller seg ut som favoritter. Ragnhild er opptatt av man skal ha det gøy, uansett hvilket nivå man er på, eller om man trener konkurranserettet. Ragnhild har 1-årig instruktørutdanning fra Doglife hundeskole. Ragnhild jobber som instruktør i Doglife Hundeskole

Rallylydighet
Rallylydighet er en hundesport som er en kombinasjon av lydighet, agillity og freestyle. Vi stiller med alt nødvendig utstyr fra RL 1 til Elite. Kurset i rallylydighet passer for deg som har et mål om å konkurrere eller allerede konkurrerer i rallylydighet.

Instruktør: Asbjørg Ingeborgvik
Asbjørg driver til daglig Rabben aktivitetsgård og Rabben hundehall på Averøy. Hun drev også i flere år Doglife hundeskole avdeling Møre og Romsdal. Asbjørg har lang erfaring som instruktør. Hun er utdannet NKK trinn 1, Hun har 1- årig instruktørutdannelse hos Doglife Hundeskole og er også rallylydighetsinstruktør godkjent av Norsk rallylydighetsklubb. Asbjørg har en bred interesse når det kommer til hund. Hun har pr i dag 5 hunder av 5 forskjellige raser. Lapphund, Schäferhund, Dansk svensk gårdshund, Hollandsk gjeterhund og Border collie. Asbjørg har blandt annet utdannet ettersøkshund for skadet vilt, ført opp hund til Norsk brukshund champion i spor, deltatt på NM i RSP 3. Hun har konkurrert i LP med flere hunder og hun har ført opp 2 hunder til Elite Rallylydighet. I dag konkurrerer hun i Elite rallylydighet med schäferhunden Hikke og RL 2 med den Hollandske gjeterhunden Lothepus

Spesialsøk
I spesialsøk trener vi hunden til å finne og påvise bestemte emner ved hjelp av luktesansen. Emner kan bestå av eksplosiver, narkotika, blod, pengesedler, muggsopp, gasslekkasjer, kantareller, skadedyr, eller mennesker med mer. Det finnes nesten ikke grenser for hva vi lære hunden innenfor luktenes verden – så her er det kun fantasien som setter grenser. Spesialsøk kan med fordel benyttes som en fantastisk morsom og givende aktiviseringsform hvor man jobber med hundens største sanseorgan – nesen. For den som virkelig blir bitt av basillen finnes det flere utviklingsmuligheter innenfor spesialsøk både innenfor hundesportens verden, men også innenfor operativt arbeid. Dette er derfor et allsidig kurs som passer både for den som kanskje ønsker seg en søkshund for gøy, så vel som for den som kanskje kan tenke seg å konkurrere innenfor nesearbeid – eller til og med ha det som yrke. På sommercampen stiller vi med utstyr som baner, kasser og plattform. Det vil også være unike muligheter for romsøk/søk i bygg.

Instruktør: Hanne Trøan
Hanne er grunnleggeren av Doglife Hundetjenester AS.Parallelt med drift av hundeskole, så har hun også drevet eget hundesenter i Skaun hvor hun tar i mot hunder i pensjon, trening og rehablitering. Hanne har over de 10 siste årene jobbet med over flere hundretalls forskjellige hunder gjennom Doglife – alt fra vanlige familiehunder, til bruks og tjenestehunder. Hanne har selv 3 malinoiser som hun trener og konkurrerer aktivt med innen LP lydighet, RIK, og rallylydighet. Hanne har ført opp hund til elite rallylydighet, lydighet klasse 3, hun konkurrerer også i øverste klasse IGP, og har deltatt på 2 Norgesmesterskap for belgiske fårehunder. Hanne har flere utdanninger innen hund, deriblant 1-årige instruktørutdanninger samt rallyinstruktør via Norsk Rallylydighetsklubb. I 2018 utdannet hun seg som NKK trinn 1 instruktør, og i 2019 tok hun en 1-årig utdanning innenfor avansert specialsøk hos Hundcampus i Sverige. Hun deltar ellers jevnlig på kurs og seminarer for vidre utdannelse, både som instruktør og som hundefører.

Medinstruktør: Line Tiller Christensen
Line er vokst opp med hund og med en far som er oppdretter. Hun har en bred interesse når det kommer til hundetrening og hun trener og konkurrerer innen flere grener. Hun og hennes schäferhund Perle konkurrerer både i smeller og rallylydighet og de har også tatt ferdselsprøve og brukshundkåring. Line elsker å jobbe med detaljer og Perle har et stort reportoar når det kommer til triks. Line holder pr. i dag på med 1- årig instruktørutdanning i Doglife Hundeskole og er allerede tatt inn som instruktør i teamet.

Spor
Hunden skal følge duftmolekyler i bakken etter et menneske og finne gjennstander som mennesket har “mistet”. Hunden jobber selvstendig i en lang line på 10 – 15 meter. Sporene kan variere i lengde, utforming og alder.  Spor er noe man kan bruke til mye innenfor hundetrening. Her har vi fokus på det å følge spor etter mennesker. Kurset passer for både trening, aktivisering og konkurranse

Instruktør: Rita Thobroe
Rita er ei allsidig dame som startet med hund tidlig på 80 tallet med Engelsk Setter. Chaos og Tiny vekte hennes interesse for hundetrening og det førte til jegerprøve og rype jakt med stående fuglehund.
Senere kom interessen for mer teknisk lydighet og Rita førte opp Eurasieren Yakima til lydighet klasse Elite. Rita har konkurrert på høyeste nivå både i brukshund (spor og rundering), lydighet og rallylydighet. Med sin Australian Shepherd Busy oppnådde hun 4 championater i 3 forskjellige grener og de klarte også å kvalifisere seg til NM NBF i spor to ganger. Rita har vært aktiv som instruktør i mange år og er utdannet NKK trinn 1 og NKK trinn 2 lydighets instruktør. Rita trener i dag to hunder. Lotta en Groendael unghund på 9 måneder og Marta en Chodsky pes som har opprykk til øverste klasse A-rundering og B- spor NBF. Rita jobber i dag som instruktør i Doglife hundeskole

Rundering
Rundering er en søksøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker (figurant) som ligger skjult i terrenget/skogen. Hunden bruker luktesansen i et overværssøk for å finne mennesker som gjemmer seg. Øvelsen går ut på at hunden skal søke et anvist område på to sider av en vei, sti eller lignende mens hundeeier beveger seg fremover. Når hunden har funnet en figurant, skal den enten melde fra til hundefører ved å gi hals ute hos figurant, eller ved å apportere et bringkobbel tilbake til fører.

Forkunnskaper: Må kunne ha hunden løs samt at hunden kommer på innkalling.

Instruktør: Benedicte Skalde Frisvold
Benedicte er ei engasjert, aktiv og positiv jente med en glødende interesse for hund. Benedicte har fått inn hundeinteressen med «morsmelka» og har vokst opp med Bouvier des flandres og Lagotto. Under førstegangstjenesten i forsvaret var Benedicte hunderøkter for hundetjenesten ved Ørlandet Hovedflystasjon. Etter førstegangstjenesten kjøpte Benedicte seg en Belgisk fårehund – Malinois på 6 måneder. Denne hunden har hun på noen få år klart å A-godkjenne i 3 disipliner i Norske redningshunder. I tillegg til dette er Briis også godkjent tjenestehund i Heimevernet. Benedicte er utdannet instruktør trinn 1 og går for øyeblikket vår 1 – årige instruktørutdanning. Hennes hovedinteresser med hund ligger i alle typer søksarbeid, spesialsøk, hverdagslydighet, konkurranselydighet og rallylydighet. Benedicte jobber i dag som instruktør i Doglife hundeskole

Feltsøk:
Hundens skal finne igjen gjenstander som hansker, lommebøker o.l innen for et overtråkket definert område. Hunden skal være løs og søke på overvær. Området kan variere noe i størrelse, normal størrelse i en konkurranse er 50 x 50 meter.

Instruktør: Bente Jensen Næss
Feltsøk vil være en øvelse både spor og runderingsgruppen vil få trent på i løpet av kurset. I øvelsen feltsøk vil dere møte vår instruktør Bente. Bente jobber til daglig som instruktør i Doglife hundeskole samt barne og ungdomsarbeider. Hun er utdannet NKK trinn 1 instruktør og går for øyeblikket vår 1- årige instruktørutdanning. Bente har drevet aktivt med hund i 35 år. Bente er ei allsidig dame og har drevet med mye forskjellig når det kommer til hundesport. Hun har deltatt på mange kurs selv innen spor, feltsøk, rundering, rallyldighet, LP, agillity og smeller. Hun har konkurrert med flere hunder i rallylydighet og har ført opp hund til RL Elite. Hun har også konkurrert med flere hunder i LP og ført opp 3 hunder til LP 3. Innen bruks har hun konkurrert med 2 hunder i NBF C- spor. Feltsøk er favoritt øvelsen til Bente og vi håper hennes entusiasme vil smitte over på dere.

Atferd og poblemløsning:
Instruktør: Gunnar Aagesen
Gunnar blir du møte litt over alt på sommercampen vår. Han vil være litt kjøkkensjef, hjelp til koordinering og praktiske løsninger og vår støtte om vi trenger bistand i noen av gruppene. Han er dyktig på atferd og problemløsning og kommer til å bistå der hvor det er behov.. Gunnar startet sin interesse for trening av hund tidlig på 1990 – tallet og hovedinteressen var fra starten av brukshundarbeid. Gunnar har ført opp flere hunder til øverste klasser i både spor, rundering og IGP. Han har også mange NM deltagelser i løpet av disse årene og har som beste plasseringer både sølv og bronse.Gunnar fattet tidlig interesse for instruktørrollen og utdannet seg som trinn 1 instruktør i 1996. Senere tok han videreutdanning som trinn 2 bruksinstruktør i 2001 og trinn 2 RIK instruktør i 2003. Gunnar jobber også aktivt som instruktør i Doglife hundeskole. Dette med å lese atferd og kunne beskrive hunders mentalitet er også en stor interesse og Gunnar er utdannet mentaltest figurant, testleder, karaktertest dommer samt mentalbeskriver. Gunnar har lang erfaring i å holde søkskurs, sporkurs, runderingskurs og konkurranserettede lydighetskurs. Han er også dyktig på atferd og problematferd.

Påmelding
Vi åpner for påmelding 15. januar
Påmelding gjøres på eget skjema. Alle felter må fylles ut. Påmeldingsskjema
Maks 30 kursdeltagere

Foreløpig tidsskjema (små endringer kan forekomme)
Torsdag 30. juli:
Innsjekking kl. 15.00 – 17.00
Middag kl. 17.00 – 18.00
Lagmøte kl. 18.00 – 19.00 (gruppe inndeling og møte med instruktør)
Foredrag kl. 19.00 – 21.00

Fredag 31. juli
Kurs kl. 10.00 – 16.00
Middag kl. 17.00 – 18.00
Aktiviteter kl. 18.00 —>

Lørdag 1. august
Kurs kl. 10.00 – 16.00
Bankett kl. 18.00 —>

Søndag 2. august
Kurs kl. 10.00 – 15.00
Avslutning med utdelelse av kursbevis kl 15.00

Overnatting og kursavgift
Kursavgift inkludert overnatting og 3 middager 4700,-

Kursavgift inkludert overnatting i telt og 3 middager 3900,-

Kursavgift uten overnatting og middager 3400,-

Det er også noen få plasser for campingvogn/ campingbil. Ta kontakt med oss for prisoverslag for dette.

Overnatting skjer i hus med 2 til 5 soverom. Soverommene er for 2 – 4 personer. Alle hus har stue, bad og kjøkken med kjøleskap og kaffetrakter. Husene har hyttestandard. I tillegg har kursdeltagerne tilgang til hovedhus med stuer, spisesal og storkjøkken. Ønsker man å dele rom med en venn må dette føres inn i kurspåmeldingen. Hundene kan sove inne, men må da være i bur.

Tørrmat og matpakke må kursdeltagerne stå for selv