Cathrine

Cathrine Sallaup har vært aktiv med hund siden tidlig 90-tallet. Hun startet å konkurrere innenfor hundesportene lydighet og brukshund i 1997 og har siden den gang vært en aktiv utøver i både bruks, sporhund, IPO/RIK, lydighet og rallylydighet. Hun har også siden 1997 hatt stor interesse for mentaltester og har i den forbindelse tatt utdanning som både figurant, testleder og dommer. Hun utdannet seg som instruktør i Norsk kennel klub 1998 og videreutdannet seg som NKK trinn 2 lydighetsinstruktør i 2010. Hun ble og godkjent rallyinstruktør gjennom Norsk rallylydighetsklubb tidlig i 2016. Cathrine har vært aktiv som instruktør i mange år og har reist land og strand rundt og holdt kurs for forskjellige hundeklubber/ treningsgrupper. Av kurs hun holder jevnlig kan nevnes – valpekurs, hverdagslydighet, konkurranserettede bruks- og lydighetskurs, instruktørkurs, hundeførerutdanning, foredrag samt kurs innenfor problemhunder og mentalkunnskap.

Cathrine har i løpet av disse årene ført opp to hunder til lydighet klasse 3 og to hunder til lydighet klasse Elite. Hun har også ført opp fire hunder til øverste klasser i RIK programmet og deltatt på flere NM for schäferhunder. Her har hun blant annet oppnådd to gull, et sølv og en bronse innenfor øverste klasser i spor og rundering. Hun har også deltatt på flere NM IGP for alle raser, og ble i 2016 og 2019 plukket ut til landslaget som representerte Norge i det Nordiske mesterskapet for brukshunder.

Siden 2005 har hun vært oppdretter. Hun har et lite oppdrett av schäferhund og Hollandsk gjeterhund av brukslinjer under kennelnavnet XO. Her har hun stor interesse for og utviklet mye kunnskap rundt valpetesting, preging av valper, avl og helse.  For å lese mer om Cathrine og hennes hunder besøk hennes hjemmeside www.kennelxo.com

cathrine1