februar, 2017

fre03feb(feb 3)18:00søn05(feb 5)16:00Grunnkurs smeller modul 1 (FULLT)18:00 - 16:00 (5) Sør-Trøndelag, Oppvarmet innendørs hall på Øysand, Melhus

Les mer

Info

Dette er et nybegynner-kurs for de som ønsker å trene hunden sin i smeller, og som vil komme skikkelig i gang med øvelse 1 (banesøk) og 2 (kassesøk), begge klasse 1.

Smeller er hundesporten for alle som liker nesearbeid. Utfordringen ligger i at hver konkurranse byr på nye lukter og søksområder, som er ukjente for deltakerne. Smeller setter ingen krav til førers kondisjonsnivå, eller tidligere hundesport-erfaring. Smeller er for alle som ønsker å lære hvordan de kan aktivisere hundens største sanseorgan: nesen; på en enkel måte i hverdagen hjemme. Smeller er også for de som ønsker å konkurerre i den nye hundesporten.

I klasse 1 består konkurransen av 4 øvelser. Ved opprop og trekking av startrekkefølge får hver deltaker tildelt en zip-pose med en SMELLER (objekt) av lær, plast eller gummi med ID-lukt. SMELLEREN er håndtert av en fremmed person. Fram til start i første øvelse skal hundefører, med valgfri metode, lære egen hund lukta fra tildelt SMELLER. Første deltaker starter minimum 30 minutter etter at trekking av startrekkefølgen er avsluttet. I hver øvelse skal hunden lokalisere og markere et antall DUPLIKATER (identiske objekter med samme lukt som SMELLEREN). Samme SMELLER skal brukes i samtlige øvelser i klassen. Det konkurreres både på prestasjon og tid. Øvelser: 1. Søk på bane 2. Søk på kasser 3. Romsøk 4. Søk på kjøretøy

I løpet av kurshelgen vil vi gå gjennom:

  • Hundesporten smeller, klasse 1, de ulike øvelsene med spesiell vekt på øvelse 1 og 2
  • Smelleropptaket
  • Markeringstrening
  • Hundens motivasjon for å søke, hvordan bygge denne
  • Hvordan fortsette smeller-treningen hjemme.

Hunden trenger ikke å lære å bruke nesen sin, det ligger nedfelt i hunden som art. Men vi førere trenger å lære hvordan hundenesen fungerer, hvordan vi skal tolke hundens signaler under søk og hvordan vi shaper frem en markering som er sikker og som vi lett kan forstå. Vi går gjennom hvordan trene inn øvelse 1 og 2, slik at hunden forstår hva vi ønsker av den, og slik at hunden markerer funn sikkert på en måte som hundefører forstår. Det legges opp til praktisk trening mesteparten av kurshelgen, med teori på fredagskvelden, og innimellom de praktiske øvelsene på lørdag og søndag.

Pris: kr. 2000,-
Trykk her for å komme til påmeldingsskjema → Påmelding
NB: Vi minner om at all påmelding er økonomisk bindende. Les våre vilkår for kurs for mer informasjon.

Spørsmål?
Ta kontakt på post@doglife.no

Tidspunkt

3 (Fredag) 18:00 - 5 (Søndag) 16:00

Sted

Sør-Trøndelag

Oppvarmet innendørs hall på Øysand, Melhus

Arrangeres i

Sør-TrøndelagCathrine Sallaup / tlf: 906 87 015 / e-post: kurs@doglife.no

X